al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Noguera posa en marxa la campanya de sensibilització i conscienciació contra les violències sexuals “El meu no, és el teu no. Protegim-nos de les violències sexuals”

DIMARTS 25 AGOST 2020

Quan es parla de violències sexuals, s’està parlant de moltes situacions diferents que tenen lloc a les vides de les dones i les nenes. Atès que la causa principal dels abusos, les agressions i els assetjaments sexuals és el masclisme, aquests tipus de violències també es perpetuen contra les persones LGBTI.

Durant el primer trimestre de 2020 a Catalunya, segons dades del Departament d’Interior de la Generalitat, s’han registrat 487 víctimes de violències sexuals, el 25,46% de les quals tenen entre 13 i 17 anys, per la qual cosa des del Consell Comarcal s’ha cregut oportú endegar la campanya “El meu no, és el teu no”, i adreçar-la principalment al col·lectiu jove de la Noguera.

Tot i que enguany, per la situació d’excepcionalitat que s’està vivint, es podria pensar que amb la disminució de l’oferta d’espais d’oci nocturns (discoteques, festes majors, concerts, etc.) també les violències sexuals disminuiran, s’ha de remarcar que aquests no són els únics espais on es perpetuen les violències sexuals, i és per aquest motiu que cal continuar fent campanyes de prevenció i sensibilització contra aquestes violències.

El Consell Comarcal de la Noguera disposa de dos serveis: el Servei d’Informació i Atenció a les dones (SIAD) i el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGBTI, que, per una banda, treballen per a la prevenció i sensibilització envers les violències masclistes, i per l’altra, són serveis on les persones que puguin ser agredides víctimes de violències masclistes poden rebre l’atenció i el suport per enfocar, de la manera que elles decideixin, l’agressió o agressions patides.

És des del SIAD i el SAI LGBTI dels Serveis Socials de la Noguera que s’ha dissenyat la campanya “El meu no, és el teu no. Protegim-nos de les violències sexuals”. Amb la col·laboració de l’Oficina Jove de la Noguera, es lliurarà als i les joves de la comarca mascaretes amb el lema de la campanya per tal que es “protegeixin” i, sobretot, rebutgin qualsevol comportament que impedeixi les relacions sexuals lliures i consentides.

A les xarxes socials la campanya farà servir l’etiqueta #MeTooNoguera per aprofitar el ressò del moviment #MeToo iniciat el 2017 per fer més visibles les agressions o abusos sexuals que les veïnes i les persones LGBTI de la Noguera patim o hem patit en alguna ocasió.