al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Noguera se suma a la reivindicació del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+

DIVENDRES 26 JUNY 2020

El dia 28 de juny és el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, i com cada any el Consell Comarcal de la Noguera se suma a la reivindicació d'aquest dia amb les diferents activitats que organitza el Servei d'Atenció Integral al col·lectiu LGTBI (SAI) de l'Àrea de Serveis Socials per defensar la igualtat en els drets i les llibertats de qualsevol persona, rebutjar discriminacions de tot tipus, i donar suport i contribuir a visibilitzar les reivindicacions del col·lectiu LGTBI+.

En primer lloc, i atesa la prohibició del Tribunal Superior de Justícia de penjar en equipaments públics qualsevol bandera que no sigui oficial, a la façana del Consell Comarcal s’hi han estès 6 samarretes dels colors de la bandera representativa del col·lectiu LGTBI.

El dissabte 27, a partir de les 21.00 h, la façana del Consell s’il·luminarà amb els colors de l’arc de Sant Martí, i el dilluns 29 a les 12 h davant de la seu del Consell es llegirà el manifest institucional.

També s’adhereix a la campanya organitzada des de la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya. La idea de la campanya d'enguany és visibilitzar la unió de tots els pobles de Catalunya en la defensa de la llibertat i dels drets del col·lectiu LGBTI, i descentralitzar-la de Barcelona, alhora que reforçar l'existència de la Xarxa de SAI (Servei d’Atenció Integral) del territori català. En aquest sentit, el Consell Comarcal de la Noguera ha proposat als 30 ajuntaments de la comarca que pintin un pas de vianants o un altre element de la via pública amb els colors de la bandera LGBTI.

 

A més, se suma a la campanya “Guanyem la partida” de l'Àrea d'Igualtat de la Diputació de Lleida, fent una crida i convidant tothom a fer-se una foto portant uns cordons irisats per reivindicar els drets i les llibertats del col·lectiu LGBTI, i compartir-la per les xarxes socials amb l’etiqueta #guanyemlapartida.