al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Noguera reforça els Serveis Socials a Artesa de Segre i Ponts amb dos informadores socials

DILLUNS 21 DESEMBRE 2020

El Consell Comarcal de la Noguera ha contractat dos agents cíviques /informadores socials mitjançant el Programa Treball i Formació 2020 del Servei d’Ocupació de Catalunya, contractes inclosos dins la línia PANP i línia COVID. Aquestes dos persones treballaran durant 6 mesos per reforçar l’atenció dels Serveis Socials bàsics de la Noguera als municipis d’Artesa de Segre i Ponts.

Les tasques que portaran a terme les informadores socials seran dirigides des de l’àrea de Serveis Socials de la Noguera, i estaran enfocades a donar suport a les activitats que desenvolupen en aquests municipis, amb els següents objectius:

  • quantificar i identificar les persones grans en risc d’aïllament i exclusió social,
  • fer el seguiment de les persones grans que viuen soles perquè se sentin acompanyades,
  • apropar els Serveis Socials a la ciutadania en general i a les persones que els necessiten especialment,
  • desenvolupar activitats de suport a la comunitat,
  • donar informació a la ciutadania, empreses i entitats sobre els efectes de la COVID-19 i les mesures necessàries per evitar els contagis.

El programa Treball i Formació de la Generalitat de Catalunya ofereix a les persones contractades experiència laboral i formació, és a dir, un contracte de treball i unes hores de formació transversal, generalment en temes d’informàtica bàsica i habilitats comunicatives, per facilitar-los l’accés al mercat ordinari de treball.  

El programa executa una subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat pel Fons Social Europeu