al contingut a la navegació Informació de contacte

Curs Cuidem els cuidadors i les cuidadores a Artesa de Segre i Ponts

DIMECRES 30 GENER 2019

L'Institut Català de la Salut, a través del CAP d'Artesa de Segre i el CAP de Ponts, i l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla d'Inclusió Social, han organitzat conjuntament el curs Cuidem els cuidadors i les cuidadores, adreçat a persones que sense ser professionals tenen cura de persones en situació de dependència. 
Amb el curs les entitats organitzadores volen oferir-los un espai de formació per enfortir els seus coneixements i facilitar-los les eines per desenvolupar aquesta tasca de la millor manera posible. A més, el curs ha d’esdevenir l’espai on trobar suport i relació amb altres persones que estan passant pel mateix procés de tenir cura de persones dependents.
S’han programat dos cursos, un al CAP d’Artesa de Segre i l’altre a la sala d'actes de l'Ajuntament de Ponts, en 7 sessions de 2 hores cadascun, que inclouen un programa formatiu d’atenció a la persona dependent i un programa de suport emocional i acompanyament a la persona cuidadora.
La dependència és una discapacitat manifestada per limitacions físiques o psíquiques per a realitzar les activitats bàsiques de la vida diària (menjar, vestir-se, rentar-se, desplaçar-se, etc.) i requereix de l’ajuda de tercers per tal que la persona mantingui la seva integració a la societat amb una adequada qualitat de vida. Les persones cuidadores porten a terme un treball dur, que els ocupa gairebé tot el seu temps i que sol comportar molts dubtes sobre la tasca que s’estan fent.