al contingut a la navegació Informació de contacte

“Dones Diverses”, campanya del Consell Comarcal de la Noguera amb motiu del 8 de Març

DIVENDRES 03 MARÇ 2023

Durant l’any 2023, d’acord amb les polítiques comarcals d’igualtat, el Consell Comarcal de la Noguera implementarà la campanya “Dones Diverses” que constarà de diverses activitats i materials de difusió que tindran com a objectiu visibilitzar i oferir referents de dones, amb perfils, orígens i cultures diversos, al llarg de l’any.

La campanya arrenca amb motiu de la proximitat del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, i està organitzada pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones, el Servei de Mediació Sociocultural del Poble Gitano i el Servei d'Atenció a la Immigració de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.

El mateix dia 8 de març, a les 11.00 h, es farà la lectura del manifest institucional davant de la seu del Consell Comarcal de la Noguera.

La primera activitat de la campanya ha estat la publicació de la revista “De gran vull ser com ella!”, de Natalia Calvo Casaús, que treballa l’empoderament femení posant cara i relat a referents positius i reals per a nenes, nens i joves. La publicació s’enviarà a totes les escoles de la Noguera, ja que els continguts i les propostes educatives s’adrecen a l’alumnat de cicle superior de primària.

La segona activitat és el cicle de conferències “Dones Diverses”, que tenen com a  objectiu visibilitzar i oferir referents de dones, amb perfils, orígens i cultures diversos.

Durant els mesos de març i abril es realitzaran vuit ponències, on les convidades ens explicaran la seva visió, des de la pròpia experiència vital i/o professional, de què representa o comporta ser dona en la nostra societat,  i així ser model de referència per a les dones de la comarca, tot trencant estereotips i rols de gènere, racistes i classistes.

Les conferències “Dones Diverses” es portaran a terme en alguns dels municipis de la Noguera; les del mes de març són les següents:

  • Dimarts 7 de març, 18 hores, sala d'actes de l'Ajuntament de Vallfogona de Balaguer, amb la Sra. Jossie Rocafor, mediadora i traductora nascuda a Filipines.
  • Dijous 9 de març, 19 hores, al Cubtural d’Artesa de Segre, amb la Sra. Manuela Fernández Ruiz, activista feminista gitana i actualment directora de l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-discriminació de la Generalitat
  • Dissabte 18 de març, a les 19 hores, sala d'actes del Consell Comarcal de la Noguera, amb la Sra. Siham Ater Sro, mediadora intercultural, intèrpret, professora i membre d'Afroféminas. 
  • Dissabte 25 de març, a les 19 hores, sala d'actes del Consell Comarcal de la Noguera, amb la Sra. Carmen Juares Palma, activista i educadora social nascuda a Hondures.

Properament, es publicarà el calendari de les activitats del mes d’abril.