al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Noguera inicia els cursos d'alfabetització en català del 2019

Cloenda d'un curs a Balaguer el 2018
Cloenda d'un curs a Balaguer el 2018

DIMARTS 26 FEBRER 2019

El Servei d’Atenció a l’Immigrant i a la Diversitat Cultural de l’àrea dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, i dins del pla del Servei de Primera Acollida, continua impulsant i coordinant la realització de cursos d’alfabetització en català per a persones immigrants “Lletres per a Tothom” aquest any 2019. Així, des de principis de gener ja s’estan duent a terme els cursos als municipis d’Artesa de Segre, Balaguer i Ponts.

L’objectiu bàsic del “Lletres per a Tothom” és facilitar l’alfabetització en català a persones que, en origen, no tenen domini ni de la lectura ni de l’escriptura, amb l’objectiu també que l’aprenentatge potenciï la seva autonomia per poder avançar en el seu camí cap a la integració. 

Cada curs de “Lletres per a Tothom” té una durada de 120 hores, distribuïdes de la següent forma: 90 hores lectives en horari de matí o tarda, d’acord amb criteris de viabilitat i optimització del curs, i 30 hores de pràctica amb la implicació de la xarxa de voluntariat del municipi per promoure el coneixement vivencial dels recursos normalitzats, serveis i entitats del municipi i fomentar la relació entre els veïns i veïnes.

Aquests cursos són finançats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies  i pel Fons Social Europeu,  coordinats des del Consell Comarcal del Noguera.