Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la Noguera va participar en diferents activitats per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

DIMECRES 28 NOVEMBRE 2018

Amb motiu de la commemoració del Dia internacional, el 25 de novembre, per a l’eliminació de la violència envers les dones, el Consell Comarcal de la Noguera ha volgut participar, a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), en diferents activitats que han permès sensibilitzar i conscienciar la ciutadania i avançar en l’objectiu de posar fi a aquesta problemàtica.

Durant el mes de novembre el SIAD ha realitzat tallers en alguns centres d’ensenyament de la Noguera (escola Gaspar de Portolà, escola Mont-roig, escola L’Estel, Institut Ciutat Balaguer i Institut d’Almatà). Aquesta activitat, de caràcter preventiu, té com a objectiu mostrar als infants i adolescents diferents aspectes de les desigualtats de gènere i de la violència masclista a través de la reflexió i el diàleg.

També s’han organitzat dos accions específiques adreçades al personal del Consell Comarcal de la Noguera. El dia 21 de novembre es va impartir el curs formatiu “Estratègies per a una comunicació no sexista i inclusiva”, i el dia 19 de desembre tindrà lloc l’activitat de teatre-fòrum “A jornada completa!”, activitats totes dos que tenen com a objectiu millorar la sensibilització i els coneixements en matèria d’igualtat de gènere en l’àmbit laboral.

El dia 23 de novembre l’Associació de Dones Les Àguedes de Torrelameu va participar al taller “De la TV a la butaca: la violència de la graella televisiva”, a càrrec de la tècnica del SIAD en el qual es consciencia sobre la reproducció d’estereotips i rols sexistes a la pantalla, i la necessitat de fer lectures crítiques en tot el que consumim a la televisió o al cinema.

I el dia 25 de novembre va tenir lloc la 7a edició de la Cursa de la Dona, organitzada conjuntament entre el Consell Comarcal de la Noguer i l’Ajuntament de Balaguer, que va anar precedida per l’acte commemoratiu amb la lectura del manifest del Dia Internacional contra la Violència Masclista, a càrrec de les jugadores del Club de Bàsquet Femení de Balaguer, i els parlaments per part de la vicepresidenta del Consell Comarcal, la Sra. Sònia Valero, i l’alcalde de Balaguer, el Sr. Jordi Ignasi Vidal.

 

Document Actions