al contingut a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Intervenció Socioeducativa del Consell Comarcal de la Noguera ha atès 45 infants i adolescents, amb les seves famílies

DILLUNS 04 MARÇ 2019

Durant l’any 2018, el Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera ha atès un total de 45 infants i adolescents i les seves famílies. El SIS ofereix una atenció social especialitzada i dona suport a les famílies per tal de satisfer les necessitats bàsiques dels seus fills i filles i garantir-los un desenvolupament integral adequat.

En aquest sentit, el SIS planteja un canvi en l’enfocament tradicional de la intervenció amb infants i adolescents, i considera que la família és un element clau per poder generar canvis i millores en les necessitats dels seus fills i filles. Per aquesta raó, el SIS treballa des de dos vessants: el treball amb infants i adolescents, i el treball amb famílies.

La intervenció es realitza a les instal·lacions del SIS Balaguer, s’atenen infants i adolescents entre 3 i 16 anys, amb els quals es treballa la socialització i l’educació emocional, entre d’altres. Pel que fa a les famílies, s’ofereix una atenció centrada en l’acompanyament individualitzat i el desenvolupament d’una parentalitat positiva.

D’altra banda, aquest mateix servei s’ofereix de manera itinerant a diferents pobles de la comarca, donant cobertura a un territori d’especial complexitat com és la Noguera.

En un futur, es preveu ampliar el servei a infants de 0 a 3 anys i de 16 a 18 anys juntament amb les seves famílies.