al contingut a la navegació Informació de contacte

Els infants del SIS se sumen al NO a la guerra

Murals elaborats pels infants del SIS de Balaguer i comarca
Murals elaborats pels infants del SIS de Balaguer i comarca

DIMARTS 22 MARÇ 2022

Aquesta setmana els infants del Servei d’Intervenció Socioeducativa de la Noguera s'han afegit a les protestes per la guerra de Rússia contra Ucaïna, dient NO a la guerra i SÍ a la pau. Per treballar aspectes com el respecte, la tolerància, la no-violència, etc. han elaborat murals en contra de la guerra i a favor de la pau, per tal de fomentar la convivència entre les persones sigui quin sigui el seu origen o la ideologia.

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera gestiona el Servei d'Intervenció Socioeducativa de Balaguer i l’itinerant per la comarca de la Noguera, integrat per professionals en l'àmbit de l’Educació Social i de la Integració Social que atenen els infants en horari extraescolar i amb els objectius de:

1) Prestar serveis d'intervenció socioeducativa a totes les franges d'edat de 0 a 18 anys, inclosa la franja de 0 a 3 anys.

2) Atendre els infants i adolescents en els diferents nivells de situació de risc i les seves famílies per tal d'abordar de manera concurrent les necessitats socioeducatives dels fills i filles i de les famílies.

3) Prestar el servei a tot el territori de la Noguera, incloses aquelles zones de gran extensió i una forta dispersió demogràfica, ajustant-lo a les seues necessitats.

4) Prevenir i disminuir les situacions de desprotecció infantil desplegant serveis d'intervenció socioeducativa no residencial per a nens i adolescents per atendre des de la proximitat i per minimitzar les situacions de desemparament i l'adopció de mesures de protecció que requereixin la separació de l’infant o adolescent de la seva família.

5) Proveir de recursos i serveis a la família, com a unitat bàsica de convivència i desenvolupament dels seus membres, permet l'atenció, remissió i prevenció de les situacions risc dels fills i filles des de la proximitat i la promoció de la seva benestar.