al contingut a la navegació Informació de contacte

Es lliuren els premis del sorteig de la Cistella Solidària de la Fira d’Entitats 2021

La recaptació es destina al projecte guanyador del Concurs de Suggeriments Solidaris

Lliurament dels premis de la Cistella Solidària
Lliurament dels premis de la Cistella Solidària

DIMECRES 13 OCTUBRE 2021

El dimecres 13 d’octubre de 2021 ha tingut lloc el lliurament dels premis de la Cistella Solidària que la Taula d’Entitats de Balaguer va sortejar durant la Fira d’Entitats 2021. 

Hi han participat el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal; el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, i la representant de la Casa d’Andalusia, Anna Maria Mitjans, en representació de la Taula d’Entitats de Balaguer.

La Taula d'Entitats de Balaguer cada any organitza el Concurs de Suggeriments Solidaris per donar suport a projectes d'entitats de Balaguer. Aquest any es van presentar al mes de març 6 projectes de 6 entitats de Balaguer, i mitjançant una votació entre totes les entitats del municipi, va resultar guanyador el Taller Cosim Vincles de l'Associació de Dones Solidàries Dona Pas.

Aquest taller és un projecte d'intercanvi cultural i reciclatge de roba, que s'iniciarà el 15 d'octubre a les 18.00 h a la Pallavacara,  i tindrà lloc cada divendres de 18.00 h a 20.00 h al mateix lloc, fins al mes de maig. Segons l'Associació Dona Pas, ja s’hi han apuntat més de 30 persones de diferents orígens i cultures, entre aquestes també catalanes, que aprendran a cosir i a reciclar roba, al mateix temps que es crearan vincles entre participants.

Per poder donar suport a aquest projecte, la Taula d'Entitats va organitzar la Cistella Solidària, i d’uns mesos ençà s’han anat venent números per al sorteig de la panera, que gràcies a les donacions de les mateixes entitats, s’ha pogut repartir en 4 premis:  el premi Les Franqueses, a Laia Marín; el premi La Muralla, a Marc Morell; el premi La Reguereta, a Flora Cortés, i el premi Castell Formós, a Teresa Minguell. Aquests mesos els obsequis han estat exposats a l’aparador d’una botiga del carrer Major de Balaguer, al Centre Històric.

Les entitats que han col·laborat en la cistella són:

- Associació de Ceràmica GAIA

- Associació de Comerciants del Centre Històric

- Associació de Dones Solidàries Dona Pas

- Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida-ASPID

- Associació Diversitat i Salut

- Associació L’Estel

- Associació Salut Mental la Noguera

- Associació Swing Noguera

- Casa d'Andalusia

- Creu Roja La Noguera

- Església Evangèlica Paraula de Fe

- Grup d'Art 4

- Mans Unides

- Sempreviva Yoga Studio

 

Els serveis públics que hi han col·laborat són:

- CAP de Balaguer

- Casal Cívic de Balaguer del Departament de Drets Socials

- Paeria de Balaguer

- Servei de Rehabilitació Comunitària de Salut Mental.

El Consell Comarcal de la Noguera hi ha col·laborat des de diferents àrees i projectes:

- Àrea de Serveis Socials

- Consorci GAL Noguera Segrià Nord (LEADER)

- La Noguera Cuidem-la

- Noguera Turisme

- Noguerament Bo

- Oficina Jove de la Noguera.

Des de la Taula d’Entitats de Balaguer, la Paeria de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera es fa un agraïment públic a totes les entitats i a totes les persones que d’una manera o altra han participat en la Cistella Solidària, tant aportant donacions com comprant els números, i poder tancar l’edició 2021 de la Fira d’Entitats d’una manera tan lluïda.

Recordem que l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla d'Acció Comunitària que dinamitza la Taula d'Entitats de Balaguer, i amb la col·laboració de la Paeria de Balaguer, van organitzar el 3 d'octubre la Firaentitats'21, una trobada comunitària de les associacions, entitats i serveis del municipi.