al contingut a la navegació Informació de contacte

Es necessiten famílies acollidores per l’augment d’infants i adolescents en situacions que ho requereixen

DIVENDRES 17 SETEMBRE 2021

A Catalunya hi ha infants i joves adolescents que viuen una situació difícil: la seva família no en pot tenir cura i, aleshores, l’Administració se n’ha de fer càrrec de manera temporal o a més llarg termini.

Una de les mesures de protecció és que aquests infants convisquin amb una família d’acollida mentre la seva família d’origen intenta refer-se i recuperar-se, si és possible.

Això és el que es coneix com acolliment familiar, un projecte social en què una família acull temporalment de manera compromesa.

Per saber més exactament de què es tracta, es pot consultar tota la informació sobre l’acolliment familiar a:

Departament de Drets Socials Gencat

Actualment falten famílies disposades a acollir aquests infants i adolescents. Des dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera ens sumem a la crida  d’Intress (www.intress.org), Institut de Treball Social i Serveis Socials, per augmentar el nombre de famílies acollidores.

Intress facilita poder convertir-se en família d’acollida per a un jove o infant que ho necessita, i per a una atenció més personalitzada es pot contactar amb Intress Lleida  al c/e  acollimentslleida@intress.org  o al telèfon 973 246 307.

El recurs de l’acolliment en família aliena ofereix un marc en el qual es fa possible per a l’infant o el jove el màxim desenvolupament i permet cobrir les necessitats afectives, emocionals, socials, educatives, materials i de protecció de l’infant o adolescent.

A més, la normativa internacional, estatal i catalana sobre protecció dels infants considera l’acolliment familiar i la seva aplicació amb caràcter prioritari com la mesura protectora més adequada per als infants o joves.