Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Exposició “600 anys del Poble Gitano a Catalunya” amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano

Es pot visitar al Consell Comarcal de la Noguera els dies 12, 14 i 15 d’abril de 9.00 h a 13.00 h

DIJOUS 08 ABRIL 2021

El dia 8 d’abril es commemora a nivell mundial el Dia Internacional del Poble Gitano, en record i commemoració del primer Congrés Internacional Gitano, que es va celebrar a Londres el 8 d’abril de 1971, ja fa 50 anys.

El Dia Internacional del Poble Gitano és a més la reivindicació del coneixement mutu de les persones d’una societat intercultural i no discriminatòria, que ha de ser la base per erradicar estereotips, prejudicis i l’antigitanisme que impedeixen la convivència i la cohesió social. L’objectiu fonamental es reconèixer i visibilitzar la comunitat gitana.

El Consell Comarcal de la Noguera ha inaugurat l’exposició “600 anys del Poble Gitano a Catalunya”, una mostra que promou la història, l’art i la cultura gitanes, i les aportacions del poble gitano a la societat catalana des que hi va arribar l’any 1415.

L’exposició es podrà visitar els dies 12, 14 i 15 d’abril de 9.00 h a 13.00 h al Consell Comarcal de la Noguera.

Han participat en la inauguració el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa; la consellera comarcal de Serveis Socials i Joventut, Anna Maria Calvís; el director dels Serveis Socials del Consell, Josep Lluís Bonet, i la tècnica del Servei d’Atenció a Poble Gitano, Sonakay Rozas.

Aquesta activitat forma part del conjunt d'accions i línies de treball que implementa el Servei d’Atenció al Poble Gitano de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, recollides al Pla integral del poble gitano 2017-2020, impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, des de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària.

Document Actions