al contingut a la navegació Informació de contacte

Finalitzen el tallers de l’Espai Forma’t per a famílies del Servei d’Intervenció Socioeducativa de la Noguera

Jordi Pedrós, impartint el taller "Autosuficiència en la Llar"
Jordi Pedrós, impartint el taller "Autosuficiència en la Llar"

DIVENDRES 28 MAIG 2021

Aquesta darrera setmana de maig han finalitzat els tallers de l'Espai Forma't organitzats conjuntament pel Pla d'Acció Comunitària Inclusiva i el Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.

Aquests tallers s’adrecen a les famílies usuàries del SIS, i tenen la finalitat de donar-los eines per millorar la gestió de la seva llar. Durant els mesos de maig i abril aquestes famílies han participat en tres tallers: Aprofitament Alimentari, Tasques Bàsiques de la Llar i Economia Familiar, de dos sessions de 1'5 h cadascun, al local del SIS a Balaguer.

La cloenda de l'Espai Forma't d’aquest curs ha estat un taller final sobre Autosuficiència en la Llar, impartit per Jordi Pedrós, seguint la recomanació de “Reduir, reutilitzar i reciclar”. Les famílies hi ha après trucs per viure d'una manera més autosuficient, com fer les petites reparacions de la llar, productes de neteja naturals i fets a casa, elaborar el propi planter amb llavors, reciclar objectes, roba i materials diversos que hi ha a totes les cases, etc.

El Servei d’Intervenció Socioeducativa és un projecte per a famílies amb infants i adolescents de 4 a 16 anys, en el qual troben acompanyament i el suport per millorar el benestar dels infants i la seva unitat familiar. Aquest servei es presta de manera fixa a Balaguer, Artesa de Segre i Montgai, i de manera itinerant en aquells altres municipis on es detecta la necessitat de fer aquest reforç.