al contingut a la navegació Informació de contacte

Finalitzen el tallers del programa Col·labora per a famílies usuàries dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera

DILLUNS 13 GENER 2020

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla d'Inclusió Social, ha organitzat tres tallers adreçats a famílies usuàries dels Serveis Socials. Aquests tallers pertanyen programa Col·labora inclòs en el projecte Forma’t que s’ha desenvolupat amb dos programes: el Llindar, que es va fer durant el mes de maig, i el Col·labora, que s’ha acabat aquest desembre.

El programa Col·labora ofereix a les persones que hi participen recursos i eines pràctiques per millorar les seves competències en la incorporació al món laboral, mitjançant tres tallers participatius de dos sessions de dos hores cadascun.

El primer taller va ser sobre “Orientació laboral”, i s’hi va treballar l'elaboració del currículum i la carta de presentació, així com l’escenificació d'una entrevista de feina, i també es va orientar sobre com buscar feina per internet  (pàgines web i aplicacions dels mòbils).

El segon taller sobre “Habilitats socials i comunicatives” va treballar totes les habilitats que són necessàries per poder dur a terme un bon procés d’integració laboral, com ara els nivells d'autoestima, la comunicació verbal i no verbal, la confiança i la responsabilitat. 

I en el tercer taller, el grup de participants es va desplaçar als Horts Urbans de Slow Food, per veure in situ una ocupació (com es cultiva la terra) i van treballar habilitats de cooperació, de convivència i treball comunitari.