al contingut a la navegació Informació de contacte

Finalitzen el tallers del programa Llindar per a famílies usuàries dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera

DIVENDRES 31 MAIG 2019

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla d'Inclusió Social, ha organitzat tres tallers adreçats a famílies usuàries dels Serveis Socials dins del projecte Forma’t, que s’han fet durant el mes de maig els dilluns i els dimecres de 10.00 h a 12.00 h al local del Servei d’Intervenció Socioeducativa dels Serveis Socials a Balaguer.

El Projecte Forma't consta de dos programes: el Col·labora i el Llindar. El Llindar és el primer que s'ha posat en marxa i es defineix com un programa que ofereix a les persones que hi participen recursos i eines pràctiques per millorar les seves competències de gestió econòmica i de la llar.

Aquest programa treballa a partir de 3 tallers participatius sobre Aprofitament Alimentari, sobre Tasques Bàsiques de la Llar i sobre Economia Familiar.

El primer taller sobre Aprofitament Alimentari va constar de 3 sessions; en la primera, tècnics d'Àgape i del PLIS van parlar del malbaratament alimentaris i també dels supermercats i dels productes. En la segona sessió, un nutricionista va explicar la piràmide nutricional, hàbits d'alimentació saludable, i pautes d’emmagatzematge i conservació dels aliments. En la tercera sessió un cuiner professional va ensenyar algunes receptes bàsiques de plats amb aquells aliments que habitualment s'obtenen a Àgape i als Bancs d'Aliments.

El segon taller sobre Tasques Bàsiques de la Llar va constar d'una sessió amb l’objectiu de millorar l’organització de les tasques domèstiques i l’ús del temps i també fomentar la coresponsabilitat entre els membres de la família.

Al tercer taller sobre Economia Familiar, d'una sessió i amb l’objectiu principal prevenir el risc de sobreendeutament, es van treballar els conceptes bàsics de l’economia familiar amb eines per controlar la despeses de la llar i pautes d’estalvi i d’ús responsable dels ingressos. A l'última mitja hora es va realitzar un mini taller d’Estalvi Energètic i  es va proporcionar consells i millores en els hàbits d'ús energia per reduir el consum a la llar, també es va ensenyar a interpretar les factures provinents dels subministraments energètics, les modalitats de contracte, la Llei 24/2015 i el Bo social. També s’hi va donar a conèixer un nou servei, l'Oficina Comarcal per al Lloguer Social i Assessorament Energètic que es duu a terme des de l'any passat, situada al Consell Comarcal de la Noguera, Artesa de Segre i Ponts i presta atenció a tots els municipis de la comarca que ho demanin.