al contingut a la navegació Informació de contacte

Els i les professionals dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera es formen en treball comunitari

Primera sessió de la formació
Primera sessió de la formació

DILLUNS 01 MARÇ 2021

Des de l’Àrea de Serveis Socials a través del Pla d’Acció Comunitària Inclusiva, s’ha organitzat una formació en treball comunitari, en l’àmbit dels Serveis Socials, adreçada als i a les professionals de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.

Aquesta formació de 4 hores de durada s’impartirà de manera presencial en tres sessions (25 de febrer, 18 de març i 19 de març) per garantir les mesures de protecció i seguretat vigents per la pandèmia.

La formadora és Marta Ballester, una professional molt valorada en l’àmbit dels serveis socials i el treball comunitari, i que actualment es dedica a la formació i assessorament per a l’impuls de models i processos comunitaris des de la cooperativa Marges, Itineraris de Transformació, de la qual és sòcia fundadora.

La formació en treball comunitari ajudarà l'equip a disposar de més coneixements sobre la intervenció comunitària i a aprofundir en la mirada comunitària als programes i serveis que es desenvolupen als Serveis Socials.

El Pla d'Acció Comunitària Inclusiva és una nova eina que la Generalitat de Catalunya posa a disposició dels ens locals en matèria d'inclusió social i acció comunitària i que neix fruit d'un procés de treball amb la finalitat d’unificar els Plans de Desenvolupament Comunitari (PDC) i els Plans d'Inclusió Social (PLIS). Aquest pla es concep com una eina al servei del model proactiu i comunitari cap al qual vol girar el Sistema de Serveis Socials català i ofereix l'oportunitat d'alinear l'atenció primària dels serveis socials bàsics amb el treball preventiu i comunitari.