al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Espai Estratègic de Coordinació Comunitària de la Noguera convoca la primera Taula Territorial de Balaguer

DIVENDRES 13 DESEMBRE 2019

El passat dimarts 10 de desembre a les 19.00 h a la seu del Consell Comarcal de la Noguera, es va dur a terme la primera Taula Territorial a Balaguer impulsada per l’Espai Estratègic de Coordinació Comunitària de al Noguera.

Aquest Espai està format per les Àrees Bàsiques de Salut de Balaguer, de Ponts i d'Artesa de Segre, per Salut Pública de la Noguera, pel Servei Educatiu de la Noguera i pels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, i es defineix com el grup motor que lidera un procés comunitari que ha d’encetar processos de transformació de l’entorn i de millora de la vida de les persones per fer de la Noguera un comarca més inclusiva i comunitària.

Per fer possible aquest objectiu la ciutadania ha de tenir una participació activa a l’hora de proposar, dissenyar i desenvolupar les accions que el facin possible, que se'n senti part i que hi pugui incidir. En aquest sentit, la primera actuació de l’Espai Estratègic és la Diagnosi Comunitària, que preveu analitzar la realitat social, detectar les necessitats de la població i prioritzar les accions que hauran d’implementar els serveis adreçats a la ciutadania, que tindrà en compte les opinions de l'ampli conjunt social, a través d'enquestes, d'entrevistes i d’espais de participació.

Per arribar a tota la Noguera, el territori s’ha dividit en 7 zones, en cadascuna de les quals es crearà una Taula Territorial, entesa com l'espai participatiu on els diferents agents d'aquella zona aportaran la seva expertesa i els seus coneixements que serviran per a elaborar la diagnosi, la planificació, la implementació, el seguiment i l'avaluació de les accions comunitàries que s'hi duran a terme.

La de Balaguer va ser la primera de les Taules Territorials, i hi van participar 73 persones representants de serveis i d'entitats de diferents àmbits (regidories, tècnics de l'ajuntament, cossos de seguretat, centres educatius, serveis socials, comerciants, entitats del tercer sector, associacions, farmàcies, residències de gent gran, etc.) que són els que coneixen més la realitat del municipi.

Amb la informació aportada es prepara una acció comunitària de priorització, en la qual podran participar totes les persones que vulguin el diumenge 13 de desembre durant els actes de la Marató a la plaça Mercadal, on podran votar quina necessitat prioritzen d’entre les que se’ls esmentarà en un butlleta.

Amb els resultat de la votació, l’Espai Estratègic de Coordinació Comunitària de la Noguera començarà posar en marxa les actuacions necessàries per atendre la demanda.

Aquest mateix procés comunitari es portarà terme en cadascuna de les 7 zones de la Noguera durant el 2020.