al contingut a la navegació Informació de contacte

La FiraEntitats’19 aplega 61 entitats

DILLUNS 30 SETEMBRE 2019

El passat diumenge 29 de setembre es va celebrar la 19a Fira d’Entitats de Balaguer, FiraEntitats’19, organitzada per la Taula d'Entitats de Balaguer promoguda pel Pla de Desenvolupament Comunitari dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera i amb el suport, com a entitat amfitriona, de l'Associació de Salut Mental de la Noguera, i la col·laboració de l'Ajuntament de Balaguer.

Firaentitats és una trobada d'entitats que enforteix els vincles entre elles, obre vies de col·laboració, descobreix llocs comuns i també permet als ciutadans i ciutadanes conèixer de primera mà les diferents entitats i quines activitats porten a terme. Aquesta fira s'ha anat consolidant a la ciutat gràcies a l’Associació de Dones Almatà que l’ha encapçalat durant 18 anys, i enguany hi han participat 61 entitats de caire social, de lleure, cultural, salut, drets civils, diversitat, col·lectius d‘immigrants, etc.

Pel que fa al format de la fira, tot i que hi continua havent l’espai de les parades informatives de les entitats, Firaentitats'19 s'ha pensat com una fira més participativa dissenyada amb diferents Espais, cadascun amb propostes per a edats i gustos diferents i amb oferta d’activitats que permeten interaccionar entre participants.

Per exemple, es van fer diversos tallers com reciclatge de roba, de country, de ball de bastons, patchwork o tirades de bitlles, demostració de partides ràpides d'escacs, circuit en Cadira de Rodes, exposició de bonsais, productes de Comerç Just, correcte parament de taula i el joc “Descobrim els micromasclismes”. També hi va haver activitats per als infants en l'Espai Infants, com jocs gegants, pinta cares i contacontes i un esmorzar amb coca i xocolata.

Com cada any a l'Espai per Descansar es va poder gaudir de l'olor de plantes aromàtiques i medicinals mentre es poden veure actuacions d'acordions, de sevillanes, de sardanes, de cor flamenc o de country. A l'Espai Sabeu que PDC? les persones assistents van fer-se xapes personalitzades, fotos al famós Photocall de les Entitats, i en l'Espai Fem Comunitari van participar en una dinàmica grupal sobre l'”Ús dels mòbils i xarxes socials”. També vam gaudir de tastos de menjar intercultural i, en acabar la fira, d'un vermut solidari amenitzat amb la batucada BandelPal i un concert de rumba catalana amb Er Taqueta de Lleida.