al contingut a la navegació Informació de contacte

La Firaentitats’22 aplega més de 50 entitats a la plaça Mercadal de Balaguer

DIMARTS 25 OCTUBRE 2022

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Pla d'Acció Comunitària, i la Taula d'Entitats de Balaguer, amb la col·laboració de la Paeria de Balaguer, un any més han organitzat la Firaentitats'22, que es va celebrar el 23 d'octubre a la plaça Mercadal de la ciutat. 

Aquesta fira s'ha anat consolidant i enguany ha arribat a la 22a edició, amb la  participació de més de 50 entitats del municipi de caire social, de lleure, cultura, salut, drets civils, diversitat, col·lectius d‘immigrants, etc. així com serveis de l'administració que realitzen un treball amb la comunitat.

L’entitat amfitriona va ser Reintegra, que amb el seu projecte "Embarcats" va guanyar el Concurs de Suggeriments Solidaris, organitzat per la Taula d'Entitats de Balaguer.

Firaentitats és una trobada d'entitats que enforteix els vincles entre elles, obre vies de col·laboració, descobreix llocs comuns i també permet als ciutadans i ciutadanes conèixer de primera mà les diferents entitats i quines activitats porten a terme.

Pel que fa al format de la fira, a més del tradicional espai de les parades informatives de les entitats, amb els anys s’hi han anat afegint diferents espais més participatius, cadascun amb propostes per a edats i gustos diferents i amb oferta d’activitats que permeten interaccionar entre participants.

Per exemple, a l'Espai Altaveu hi va haver les actuacions de l’Acordioniks, d’Aire Flamenco i també un taller de swing i sardanes. També hi va haver un taller de tennis taula, titelles del conte “Nur, la Cangur” i un pintacares.

Com a novetat destaca el Concurs Descobrint Nous Plats on 6 restauradors/es de Balaguer han deliberant quin era el plat amateur guanyador, que com a premi serà inclòs als menús dels 6 restaurants. Com és habitual, també hi va haver sortejos de productes de proximitat i el de la Cistella Solidària.

En acabar la fira, les entitats van fer una valoració positiva de l’assistència i la participació de públic a la Firaentitats. Per acabar la trobada, cada entitat ve rebre com a obsequi una bossa el logo de la Firaentitats de Balaguer.