al contingut a la navegació Informació de contacte

La II Jornada de Serveis Socials Bàsics de les Terres de Lleida aplega més de 150 professionals

DIVENDRES 12 ABRIL 2019

Avui ha tingut lloc la 2a Jornada de Serveis Socials Bàsics de les Terres de Lleida, que amb més de 150 persones inscrites està esdevenint un referent en el camp de la formació social. Organitzada per l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, la jornada, amb el títol “#famílies #comunitats #serveissocials” s’ha centrat en el propòsit dels Serveis Socials de cuidar les relacions familiars i comunitàries enteses com un bé de la societat.

En la inauguració institucional hi han participat el secretari general d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Sr. Francesc Iglesies; la presidenta del Consell comarcal de la Noguera, Sra. Concep Cañadell, i el coordinador de l’àrea de Serveis Socials del CC Noguera, Sr. Josep Lluís Bonet.

El programa de la jornada elaborat amb el suport d’un comitè d’expertesa format per Fernando Fantova, Núria Ferrer, Marilen Herrero i Pilar Quejido, començava amb la conferència de Rosalía Mota “Cures, comunitat i comú: una triple hèlix per als Serveis Socials”. Durant el matí les persones participants han compartit 4 espais de treball, cadascun centrat en un tema:

 

  1. La memòria del genosociograma | Del Bio – Psico – Social a la Bio – Psico – Genealogia, amb Cristina Milián.
  2. La teoria del vincle aplicada a la relació entre el professional i l’usuari, amb Mireia Quinquillà.
  3. Treball amb famílies des de l’acompanyament. Reptes i oportunitats, amb Isabel Torras.
  4. La construcció col·laborativa en diferents contextos d’intervenció social, amb Carmina Puig.

Després de la pausa de dinar, han començat les taules d’experiències on s’han compartit projectes com el programa Anys i Panys, de l’equip de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, i el Family Group Conference, amb l’equip de Serveis Socials del Consell Comarcal d’Osona.

Per acabar, l’espai de conclusions, amb Fernando Fantova, Pilar Quejido, Núria Ferrer i Josep Lluís Bonet ha recollit les aportacions de la jornada, que s’ha clos amb l’actuació musical, amb Meritxell Gené.

La jornada ha comptat amb la col·laboració de  la Diputació de Lleida, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, la Universitat de Lleida, el Col·legi de Treball Social, el Col·legi d’Educació Social, l’Obra Social de la Caixa, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació Catalana de Municipis, i l’empresa Torrons i Mel Alemany.