al contingut a la navegació Informació de contacte

La Noguera participa 8è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya

DIMARTS 29 OCTUBRE 2019

Representants del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Noguera i personal tècnic dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera van participar al 8è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya, el dia 25 d’octubre a Sant Fruitós de Bages, que va aplegar 400 persones entre delegats i delegades de la gent gran de tot Catalunya i personal tècnic dels consells comarcals.

Amb el lema “Tenim veu, decidim”, en el congrés es van debatre i consensuar totes les aportacions i reivindicacions que s'han fet durant 48 trobades territorials precongressuals, celebrades entre abril i juny, i en les quals han participat més de mil persones. En aquestes reunions prèvies, s'han recollit les demandes del col·lectiu en diversos àmbits respecte de la gent gran, com la dependència, les pensions, l'envelliment actiu de la població, la mort digna, la solitud no volguda o el maltractament, entre d'altres.

Aquestes aportacions prèvies es van debatre en dos ponències: “El present de les persones grans: drets i deures”, amb especial incidència en els drets perduts i la necessitat de reivindicar-los, i “Les persones grans del futur: polítiques d’adaptació de la societat a l’envelliment”, centrada en el futur de la gent gran tenint en compte que en 10 anys la gent gran representarà el 30% de la població catalana.

Finalment es van consensuar les conclusions i es va acordar un manifest conjunt que serviran per establir un marc de treball postcongressual, amb el qual administracions i agents cívics podran implementar les reivindicacions del col·lectiu per fer efectiu un envelliment actiu, saludable i digne.

Aquesta trobada va ser organitzada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Consell de la Gent Gran de Catalunya.