al contingut a la navegació Informació de contacte

La Taula per la Salut Mental de la Noguera organitza activitats a la comarca pel Dia de la Salut Mental

DIVENDRES 04 OCTUBRE 2019

La Taula per la Salut Mental de la Noguera ha organitzat diferents actes a la comarca de la Noguera, que començaran el dilluns 7 d’octubre i s’acabaran el dijous 10 d’octubre, data en què se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental.

El dilluns 7 d’octubre, tindrà lloc la xerrada “L’impacte social a la família”, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Bellcaire d’Urgell, a les 19.00 hores, a càrrec del CSMA i CASD de Balaguer.

El dimarts 8 d’octubre, a la biblioteca d’Artesa de Segre a les 19.00 h l’Associació de Salut Mental de la Noguera farà la xerrada “Cuida la teva salut mental”.

El dimecres 9 d’octubre, el Servei de Rehabilitació Comunitària de Balaguer, l’Associació de Salut Mental de la Noguera, l’Hospital Hèstia i Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, instal·laran al mercat de Ponts una taula informativa sobre la salut mental.

El dijous 10 d’octubre, a les 9.15 hores, s’ha organitzat per a alumnes de 5è i 6è de primària de Balaguer un espectacle de màgia amb Mago Toni, al pavelló Molí de l’Esquerrà. A les 11.30 hores, a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera, es farà una xerrada sobre dol perinatal, a càrrec del CSMA I CASD de Balaguer. A les 17.30 hores a la biblioteca de Balaguer, hi haurà el contacontes “El Mer” de David Mckee, la meravellosa història del nostre estimat elefant multicolor, dirigit a infants de dos a cinc anys. I per finalitzar les activitats, hi haurà el videofòrum del documental “El desequilibri perfecte”, i tertúlia amb el Sr. Josep Pifarré, cap de psiquiatria de l’Hospital Santa Maria, i la Sra. Mercè Torrentallé, presidenta de l’Associació de Salut Mental de la Noguera, a les 19.30 hores a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer.

La Taula per la Salut Mental de la Noguera es va constituir el dia 8 d’octubre de 2018, en el marc de les celebracions del Dia Mundial de la Salut Mental. La Taula és gestionada per un grup motor format per l’Hospital Hèstia Balaguer, el Servei de Rehabilitació Comunitària de Balaguer GSS, la Coordinadora de Salut Mental Terres de Lleida, l'Associació de Salut Mental de la Noguera (Club Social El Porxo), la Federació de Salut Mental, el Centre de Salut Mental Adults de Balaguer GSS, Gestió de Serveis Sanitaris i els Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.

A més hi col·laboren un grup d’agents participants, format per Càritas Urgell, Creu Roja La Noguera, Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament de Balaguer (Policia Local i Regidoria de Salut) i el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Sant Joan de Déu Terres de Lleida. També compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Departament d’Ensenyament, el Departament de Justícia, el Departament d’Interior, el Departament de Salut, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera.

Aquesta Taula té els objectius de detectar les necessitats del territori en relació amb la salut mental, de sensibilitzar sobre les malalties mentals i lluitar contra l’estigmatització, promoure la salut mental, redactar protocols d’actuació, establir grups de treball per implementar nous programes i serveis, i augmentar la incidència en les polítiques de salut, entre altres.