al contingut a la navegació Informació de contacte

L'Atenció Integrada Social i Sanitària, un pas endavant en l'atenció a les persones

Els Departaments de Salut i de Drets Socials presenten als professionals de la Noguera el projecte d’Atenció Integrada Social i Sanitària

DILLUNS 29 GENER 2024

El dia 26 de gener de 2024 va tenir lloc al Consell Comarcal de la Noguera la jornada tècnica sobre “Atenció Integrada Social i Sanitària. Bones pràctiques a la Noguera”.

En el decurs de la sessió es va presentar als professionals de la salut i dels serveis socials de la comarca de la Noguera el projecte d’Atenció Integrada Social i Sanitària a Catalunya, encapçalat pels Departaments de Salut i de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, i també les primeres actuacions que s’han dut a terme a la Noguera, concretament a Artesa de Segre a través de l’ABS del municipi i els Serveis Socials de la Noguera.

 

La presentació tècnica va anar a càrrec de Marta Segura, directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat del Departament de Drets Socials, i Jordi Amblàs, director d’Atenció Integrada del Departament de Salut.

En aquesta trobada, els representants dels departaments i els tècnics van definir l’Atenció Integrada Social i Sanitària, van explicar com funciona, què implica, quines millores aportarà a la prestació dels serveis públics de les àrees de salut i drets socials a la Noguera, i tots aquells aspectes més tècnics necessaris per tal que es desenvolupi satisfactòriament.

La intervenció conjunta de Salut i Drets Socials, de les ABS i dels Serveis Socials de la Noguera planteja l’abordatge de la prestació dels serveis de manera múltiple, des de diversos agents, i una atenció proactiva i preventiva amb el benestar de les persones al centre.

Com a representants institucionals van participar en l’obertura de la jornada M. Eugènia Puig-gros, directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida; Raül Llevot, director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida i gerent de la Regió Sanitària Lleida, i Maricel Segú, vicepresidenta i consellera comarcal de la Noguera de l’Àrea de Drets Socials, que van coincidir a destacar la importància que té per a la qualitat de vida de les persones de la comarca una prestació de serveis coordinada com la que preveu l’Atenció Integrada Social i Sanitària.