al contingut a la navegació Informació de contacte

Obertura del Servei Intervenció Socioeducativa a Montgai

Cartell del Servei d'Intervenció Socioeducativa de la Noguera
Cartell del Servei d'Intervenció Socioeducativa de la Noguera

DIVENDRES 11 DESEMBRE 2020

Des de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, el passat dimecres 9 desembre es va obrir el Servei Intervenció Socioeducativa (SIS) a Montgai. El SIS és un recurs d'atenció diürna que treballa amb famílies en situació de risc social per donar-los el suport necessari per satisfer les necessitats bàsiques dels seus fills i filles i assegurar el seu bon desenvolupament de forma integral, tant en l'àmbit físic, com psíquic, social i emocional.

Actualment, el SIS de Montgai atén 6 infants d'entre 6 i 12 anys que gaudeixen de tallers, activitats, programes i projectes que contribueixen a l'aprenentatge de valors, actituds, hàbits, coneixements, competències i habilitats que ajuden a formar-los per viure i conviure d'acord amb uns valors propis i amb una responsabilitat personal i social.

Amb el de Montgai, ja són 3 els SIS que estan en funcionament a la Noguera, juntament amb el de Balaguer i el d’Artesa de Segre, i atenen un total de 23 famílies: 5 a Artesa de Segre, 13 a Balaguer, 5 a Montgai. A més, s’està treballant per obrir el de Ponts properament.

Aquest servei que en un principi es prestava a Balaguer, es troba en un procés d’implantació en diferents municipis de la Noguera per poder donar resposta a totes les necessitats que es van detectant. Implementar aquest model de SIS itinerant ha donat bons resultats ja que les dificultats de mobilitat de les famílies per desplaçar-se a Balaguer els impedien l’accés al servei central de la capital. En canvi, amb el SIS itinerant el servei arriba a les famílies que el puguin necesitar en les diferents poblacions. D’aquesta manera, sumant el treball individualitzat i el treball amb la família, el SIS estimula i potencia les competències interpersonals i intrapersonals, el bon desenvolupament de la personalitat, la socialització i l'adquisició d'aprenentatges personals i acadèmics d’aquests infants i adolescents.

Tot i les dificultats que ha ocasionat la situació sanitària actual, el SIS no ha deixat d’atendre les famílies usuàries del SIS, i amb el suport de les noves tecnologies se n’ha fet el seguiment individualitzat i de forma periòdica per tal d’acompanyar-les en aquest moment socialment complex.