al contingut a la navegació Informació de contacte

Posada en marxa de l'Oficina Comarcal per al Lloguer Social i Assessorament Energètic

DIVENDRES 23 NOVEMBRE 2018

L’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera posa en marxa aquest últim trimestre de l’any l’Oficina Comarcal per al Lloguer Social i Assessorament Energètic.

Amb aquest nou servei s’unifiquen en un sol punt d’accés per a les persones usuàries les demandes d’assessorament sobre energies a la llar i les demandes d’informació i tramitació dels ajuts de lloguer social, que des de principis d’any gestionen els Serveis Socials, amb un total de 117 ajuts concedits amb un import total de 148.259,44 euros.

La part d’assessorament energètic tindrà com a objectius: informar i assessorar les persones que no poden mantenir les llars en unes condicions energètiques i de benestar adequades, tramitar els informes corresponents en el cas de les famílies que han rebut avís de tall de subministrament, assessorar i acompanyar a les persones en la defensa dels seus drets energètics, orientar en la millora de la gestió i l’eficiència energètica de les llars i en l’optimització dels serveis d’electricitat, aigua i gas, assessorar per entendre la lectura de les factures de les companyies subministradores i orientar per tramitar ajuts o fer gestions amb les empreses energètiques.

Aquesta tasca es farà mitjançant l’atenció individual, des del Consell Comarcal de la Noguera, a les dependències municipals de Ponts i Artesa de Segre, o d’altres municipis de la comarca on hi hagi població interessada. A més a més des de l’oficina s’oferiran a associacions i ajuntaments tallers i xerrades sobre assessorament energètic.