al contingut a la navegació Informació de contacte

Presentació de la 8a temporada del Projecte Cultiva’t – Horts Comunitaris

DIMECRES 14 MARÇ 2018

El dia 13 de març es va presentar la 8a temporada del Projecte Cultiva’t de l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Servei d'Atenció a la Immigració i la Diversitat. Aquest any també participen al projecte les entitats Dóna Pas i Slow Food.

 

En la presentació es va explicar el funcionament i la normativa dels horts i es van visitar les parcel·les que es conrearan. L'any 2017 es van atendre 11 famílies i aquest 2018 en comencen 4 de noves. Com a novetat, cal destacar que per primera vegada el Projecte Cultiva't acollirà 16 persones del Servei de Rehabilitació Comunitària de Balaguer que cultivaran una parcel·la comunitària amb finalitat terapèutica.

 

El Projecte Cultiva't Horts Comunitaris és una oportunitat de dotar persones en situació d'atur de llarga durada, perceptores d'ajuts socials i en risc d'exclusió social, d'un espai de treball i un mitjà per obtenir una font complementària d'aliments naturals per a tota la família. L'objectiu és evitar que l'ajuda que es concedeix a la població més necessitada es limiti exclusivament al repartiment i l'assignació de recursos econòmics o aliments, prevenint així dinàmiques caritatives i actituds passives entre els beneficiaris/es, i fomentar que s'impliquin de forma activa en la millora de la seva situació.

 

El Projecte Cultiva't Horts Comunitaris sorgeix l'any 2012 com una iniciativa de l'Associació de Dones Solidàries Dóna Pas, per millorar la qualitat de vida de famílies amb necessitats econòmiques. Més endavant les entitats de la Taula d'Entitats del Pla de Desenvolupament Comunitari de la Noguera van elegir per votació destinar els fons obtinguts d'un Festival Solidari a aquesta iniciativa i així fer possible la implementació d'aquest projecte. I l'any 2013, el Projecte Cultiva't va comptar també amb la implicació del Consell Comarcal de la Noguera i dels Serveis Socials d'Atenció Primària, amb el suport econòmic i tècnic a través del Pla d'Inclusió Social de la Noguera.