al contingut a la navegació Informació de contacte

Comença el programa d’acompanyament per a persones treballadores de la campanya agrària 2021

Durant la campanya 2020 el programa va ser molt satisfactori

Xerrada informativa i repartiment de kits l'estiu del 2020
Xerrada informativa i repartiment de kits l'estiu del 2020

DIVENDRES 18 JUNY 2021

Des dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera ja s’han iniciat les accions del programa de la Campanya Agrària 2021, per millorar l’estada als pobles de la Noguera de les persones que hi arriben per treballar en la recollida de la fruita. Aquest programa el porta a terme l’equip de dinamitzadors socials del Consell Comarcal, i s’hi incorporarà una tècnica específica de la campanya agrària per reforçar la tasca.

El Programa de la Campanya Agrària parteix de la voluntat de les administracions locals i autonòmica de pal·liar les mancances del col·lectiu de persones treballadores de temporada, que s’han vist agreujades amb al situació de pandèmia, i gestionar la demanda i l’oferta de feina al camp de manera personalitzada tant per a demandants com per a ocupadors.

Hi ha diverses línies d’accions. D’una banda, s’han creat espais on tant els treballadors temporers com els pagesos poden rebre assessorament, kits amb mascaretes i ampolletes de gel hidroalcohòlic, fer seguiment de casos i, en el cas de detecció d’una necessitat, poder-hi actuar des dels Serveis Socials i juntament amb el Banc d’Aliments.

D’altra banda, paral·lelament amb el SOC, es crearà una borsa de demandants de feina a la campanya agrària. D’aquesta manera, qualsevol persona que estigui en procés de cerca de feina i vulgui optar a un lloc agrari s’hi podrà inscriure a través d’una atenció personalitzada i orientada en la cerca, la qual s’oferirà en els mateixos ajuntaments.

A més, durant el programa també es treballarà la sensibilització social envers aquest col·lectiu de persones que arriben a la comarca per treballar collint la fruita.

En definitiva, l’objectiu és treballar conjuntament amb els municipis i crear una xarxa de col·laboració, comunicació i coordinació entre els treballadors temporers i els pagesos de la zona.