al contingut a la navegació Informació de contacte

Nou programa de l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera per fomentar unes condicions òptimes per als temporers dins la campanya agrària de temporada

DIVENDRES 03 JULIOL 2020

Els Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera han posat en marxa un nou servei per acompanyar les persones que arriben amb i sense feina a la nostra comarca per treballar a la campanya de la fruita. 

Enguany aquesta campanya està molt condicionada per la pandèmia per Covid-19, i cal protegir-ne el col·lectiu de persones que venen a la Noguera per treballar-hi.

Amb aquest nou servei, s'ha establert un pla de gestió centrat a com treballar adaptant-se a la situació en què ens trobem actualment (Covid-19), acompanyant-los a planificar la seva estada, atendre'ls personalment en la seva arribada i a fer entrega del material sanitari adient per a poder protegir-se i cuidar-se sobretot en l'àmbit personal i d'estada en el municipi.

A la Noguera es treballarà en diferents municipis, principalment en els que apleguen més nombre de temporers, Albesa, Menàrguens i Torrelameu, tot i que també es farà un seguiment a la resta de poblacions com Algerri, Térmens, Bellcaire, Ivars de Noguera, Vallfogona de Balaguer, Penelles, Bellmunt d’Urgell, Montgai o Preixens per dur un control, prevenir i informar.

Durant la darrera setmana del mes de juny es van fer les primeres intervencions a Albesa, on l'objectiu principal va ser conscienciar i prevenir el contagi de la Covid-19, entregar el material de protecció (mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic) i tractar problemes que presenten certs temporers pel que fa a habitatge i higiene personal. Properament, es faran més intervencions com aquestes a la resta de municipis.

Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya, i ofereix la contractació i la formació d’un professional amb la finalitat de poder gestionar la mediació, la intermediació, el suport i l’acolliment als col·lectius de persones temporeres.

Els objectius que s’han d’assolir amb el programa són els següents:

  • Prevenció i conscienciació envers els contagis de Covid-19.
  • Millorar la seguretat i la convivència en les localitats d'acollida de persones temporeres (donar seguretat real i evitar inseguretat subjectiva).
  • Ordenar i distribuir els recursos d'atenció social i humanitària de manera coherent al territori.
  • Coordinació amb ajuntaments i entitats locals.
  • Realitzar seguiment i atenció directa d'aquest col·lectiu.
  • Integració del col·lectiu de joves migrats sols com a professionals en el projecte.