al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera garanteix l'atenció amb un equip mínim per atendre urgències i amb teletreball

DIMECRES 08 ABRIL 2020

L’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera ha reorganitzat el servei, arran la situació actual del COVID-19, per poder garantir l’atenció i l’acompanyament social a les persones en situació de vulnerabilitat que ho requereixin. Part del personal realitza teletreball des de casa, amb contacte continu amb les persones, entitats i institucions, i l’altra part està presencialment al Consell Comarcal, mitjançant la creació d’un equip d’emergències format per set persones.

El Servei d’Atenció Domiciliària i el Servei de Teleassistència es segueixen garantint al 100%. Pel que fa al Servei d’Atenció Domiciliària, es presta a un total de 244 persones en tota la comarca, i realitza un treball continuat de comunicació i seguiment amb els i les professionals de Serveis Socials. Pel que fa al Servei de Teleassistència, hi ha hagut un increment de trucades de seguiment de les persones usuàries, telefonant-les a diari en lloc de cada dos dies com es feia abans, i amb constant comunicació amb els Serveis Socials.

Les visites presencials als ajuntaments es van cancel·lar des del primer dia, però s’està amb contacte permanent amb els ajuntaments de tots els municipis per abordar les diferents necessitats i demandes que van sorgint.

El Banc d’Aliments ÀGAPE Aliments Solidaris de la Noguera continua garantint la distribució d’aliments cada setmana; a més a més, però, s’ha produït un increment de demandes arran de la pandèmia, i és per això que està organitzant un recapte d’aliments al municipi de Balaguer, per a la setmana vinent.

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de la Noguera (CDIAP) roman tancat des del primer dia, però les diferents professionals estan en contacte permanent amb les famílies i fent-ne el seguiment mitjançant el teletreball.

Un dels punts forts de feina d’aquests dies als Serveis Socials ha estat la gestió del repartiment de les targetes moneder que els departaments d’Educació i de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat han habilitat per garantir la correcta alimentació dels infants beneficiaris d’ajuts de menjador escolar mentre duri la situació actual que manté tancades les escoles per prevenir la propagació del COVID-19. La setmana del 23 de març es van començar a telefonar les famílies una per una, per tal de citar-les al Consell Comarcal i fer entrega de les targetes. En total han estat 906 infants, gairebé 600 dels quals són de Balaguer, i la resta de 26 pobles de la comarca, els beneficiaris d’aquesta targeta.

Les targetes van ser carregades en un principi, amb un primer import de 40 euros, que equival al període del 13 al 27 de març, i ara s’han carregat de nou, amb una segona càrrega de 40 euros, que equival al període del 30 de març al 9 d’abril de 2020.