al contingut a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de la Noguera participa en diferents activitats per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

DILLUNS 25 NOVEMBRE 2019

Amb motiu de la commemoració del Dia internacional, el 25 de novembre, per a l’eliminació de la violència envers les dones, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal de la Noguera enguany participa en diferents activitats que tenen per objectiu sensibilitzar i conscienciar la ciutadania respecte d’aquesta problemàtica i respecte de la necessitat de posar-hi fi.

El dia 24 de novembre va tenir lloc la 8a edició de la Cursa de la Dona, organitzada conjuntament entre el Consell Comarcal de la Noguera i la Paeria de Balaguer, que va anar precedida per l’acte commemoratiu amb la lectura del manifest del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, aquest any a càrrec de les jugadores del Club de Bàsquet Femení de Balaguer.

El mateix dia 25 de novembre, al Consell Comarcal s’ha programat una aturada a les 13 hores, per llegir el Manifest elaborat i consensuat per la Generalitat de Catalunya, juntament amb les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis per renovar el compromís en la lluita contra la violència masclista.

També s’ha organitzat l’acte institucional per al dia 29 de novembre a les 19.30 hores a la sala actes de la Paeria de Balaguer., amb la xerrada “Violències masclistes i digitalització: opressions i resistències”, a càrrec de la Sra. Marta Roqueta Fernández, periodista, experta en estudis de gènere, col·laboradora habitual als mitjans de comunicació, i autora de l'assaig De la poma a la pantalla. Amor, sexe i desig en l'època digital (2019).  En acabar, a la plaça Mercadal s'homenatjarà les dones assassinades víctimes de la violència masclista a Catalunya, encenent una espelma per cadascuna d’elles formant un llacet.