al contingut a la navegació Informació de contacte

El primer Tast’N’Riu de Balaguer, un èxit de participació

DILLUNS 03 JUNY 2024

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Pla d’Acció Comunitària  que dinamitza la Taula d'Entitats de Balaguer van organitzar el 2 de juny la primera edició del Tast'N'Riu, un tastet d'interculturalitat al parc del riu de Balaguer. La finalitat d'aquest acte va ser posar en valor totes les cultures que conviuen a Balaguer per reforçar la cohesió social que necessita un municipi com aquest. 

 

De 10.30h a 13.30h  es va oferir a la ciutadania un ampli ventall d'activitats i alhora conèixer les diferents entitats que treballen, dia a dia, per afavorir la convivència intercultural des del respecte a la diferència. La ciutadania va conèixer bona part de la riquesa cultural del municipi, des d'una vessant lúdica i festiva. 

 

Hi va haver molta participació per part de les entitats i els col·lectius de diferents cultures, que van muntar les seves parades, amb tastets de jocs tradicionals, de gastronomia intercultural, de converses en diferents llengües, de mostres d’indumentària típica, artesania, tatuatges d’Henna, trenes africanes, etc. També es van fer una actuació d'acordions, un conta contes, un taller de sardanes, un de ball de Bastons, demostracions de danses i balls típics llatinoamericans, de tam-tams i es va acabar l'acte amb una actuació musical amb instruments típics d'Àfrica. 

 

Les entitats que van participar-hi són: Casa d’Andalusia, l'Associació Africana de Balaguer i Comarca, l'Associació Gambiana de Balaguer, l'Associació Mufanitawa, l'Associació Acordioniks, l'Associació Reintegra, l'Associació de Dones Solidàries Dona Pas, el PILS (Intress), l'SPAAI Antares, el Col·lectiu de Xile, Colòmbia i Vençuela, el Ball de Bastons del Casal Pere III, l'Associació Col·lectiu Sardanista de Balaguer i el projecte Balaguer Conviu de Treball als Barris de la Paeria de Balaguer.

 

La valoració que en fan la ciutadania com les entitats participants és molt positiva, amb centenars de persones que van poder gaudir de la trobada intercultural a Balaguer.