La Taula Territorial de Ponts reprèn el procés participatiu de diagnosi comunitària de la Noguera
Abans de la pandèmia s’havien convocat els taules de Balaguer i d’Artesa de Segre
DIVENDRES 06 MAIG 2022
El dijous 5 de maig va tenir lloc la Taula Territorial de Ponts, organitzada per l'Espai Estratègic de Coordinació Comunitària de la Noguera, que està format per les Àrees Bàsiques de Salut de Balaguer, Ponts i Artesa de Segre, pels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, pel Servei Educatiu de la Noguera i per Salut Pública de la Noguera.
Aquesta és la tercera taula del procés participatiu per fer la diagnosi comunitària de la Noguera, procés que va aturat a causa de la pandèmia, quan ja s’havien convocat la Taula Territorial de Balaguer (desembre de 2019) i la Taula Territorial d’Artesa de Segre (febrer de 2020).
A la sessió d'ahir 5 de maig a Ponts hi van participar 60 persones, representatives d’entitats, serveis socials, ajuntaments, direccions de centres educatius, cossos de seguretat i personal sanitari. La reunió va consistir en una sessió dinàmica on a través de petits grups de discussió i des de la visió de cada persona i de l'àmbit d'on provenen, van aportar la seva expertesa i coneixement sobre les necessitats i problemàtiques dels diferents municipis.
L'objectiu principal de l'Espai Estratègic de Coordinació Comunitària de la Noguera és dissenyar una estratègia d'intervenció comunitària conjunta i consensuada. Amb aquest objectiu, al 2019 es va iniciar un Procés Comunitari a la Noguera que començava amb una Diagnosi Comunitària analitzant la realitat social, detectant les necessitats de la població i prioritzant les accions que hauran implementar els serveis adreçats a la ciutadania. Aquesta diagnosi és participativa i té en compte les opinions de l'ampli conjunt social, a través d'enquestes, d'entrevistes i de espais de participació.
Per arribar a tota la Noguera, el territori es va dividir en 7 zones, en cadascuna de les quals s’ha de crear una Taula Territorial, entesa com l'espai participatiu on els diferents agents d'aquella zona han d’aportar la seva expertesa i els seus coneixements per a elaborar la diagnosi, la planificació, la implementació, el seguiment i l'avaluació de les accions comunitàries que s'hi duran a terme.