al contingut a la navegació Informació de contacte

Trobada intercultural "Dia d'Ucraïna" a Artesa de Segre

DIMARTS 20 DESEMBRE 2022

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla d'Acció Comunitària Inclusiva juntament amb l'Ajuntament d'Artesa de Segre, van organitzar el dissabte 10 de desembre a les 17 h a la sala vestíbul del Cubbtural, la segona trobada intercultural “Dia de...”, enguany dedicat a Ucraïna. 

Durant la trobada del Dia d'Ucraïna, un col.lectiu de ciutadans i ciutadanes ucraïnesos i ucraïneses que viuen a Artesa de Segre van oferir la degustació de la Sopa Borch, declarada Patrimoni Immaterial per la Unesco, i van mostrar com l'elaboraven i la seva recepta, també es va gaudir de música ambiental d'aquest país al mateix temps d'exposicions d'artesania i història d'Ucraïna. En la jornada hi van participar més de 50 persones, que van valorar molt positivament el muntatge del col.lectiu d'Ucraïna, i la finalitat de les trobades interculturals.

Aquestes trobades van sorgir com una iniciativa dels diferents col·lectius i entitats que van participen en el grup de treball "Artesa Intercutlural" format com a resultat de l'organització del Dia Mundial de la Diversitat Cultural que es va fer a Artesa de Segre el dia 21 de maig d'aquest any. 

La iniciativa consisteix a fer trobades per apropar les diferents cultures que conviuen al municipi per fomentar vincles i millorar la cohesió social. Sota el lema “Dia de...”, es fan cada dos o tres mesos al municipi d'Artesa de Segre i cadascuna es dedica a un col·lectiu de les diferents nacionalitats que conviuen al poble.

La primera trobada va ser la del Dia del Senegal. El col·lectiu de dones senegaleses d’Artesa de Segre van ensenyar com s’elaboren unes begudes molt refrescants típiques del Senegal de manera molt casolana, com el Bissap Vermell, el Bissap Negre i el Buy. Totes les persones assistents van poder degustar-les mentre escoltaven musica del Senegal.