al contingut a la navegació Informació de contacte

Plans i mesures d’igualtat de les persones LGBTI i lluita contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia

  El Servei d’Atenció Integral (SAI) LGBTI de la Noguera és un servei públic i gratuït que forma part de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI de Catalunya.

  El SAl LGBTI  presta un servei d’atenció integral, de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixen, han patit o estan en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

  El SAI LGBTI també és un servei de sensibilització i informació per a persones i entitats per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir la LGBTIfòbia. Aquest recurs s’ha posat en funcionament a la Noguera per donar resposta a aquestes situacions de discriminació i també a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere, i consolidar-se com un referent local LGBTI.

  Des del SAI LGBTI s’estableixen canals de coordinació i col·laboració entre les diferents institucions, ajuntaments, entitats i associacions de la comarca i, si s’escau, fora d’aquesta.

  Què ofereix?

  • Informació

  Tots aquells temes que tenen a veure amb l’interès de conèixer les qüestions vinculades amb les persones i recursos LGTBI, ja sigui per temes personals, professionals o formatius. Aportem informació sobre la situació legal i es farà assessorament i/o derivacions a recursos LGTBI o altres quan s’escaigui.

  • Incidències

  Totes aquelles situacions en què no hi ha un tractament igualitari per manca de coneixement inicialment. Aquest tipus d’incidències permetran apropar-nos als serveis en què s’hagin succeït les incidències i treballarem conjuntament perquè no tornin a passar.

  • Possibles discriminacions

  Recollir situacions on s’està vulnerant els drets de les persones LGTBI i cal fer una acció contundent al respecte, sempre amb el consentiment de la persona afectada i sempre que entri dins de les competències del servei que seran derivades a l’Àrea LGTBI de la Generalitat de Catalunya.

  • Tramitació

  El SAI LGBTI té la competència de poder tramitar la targeta sanitària amb el nom sentit a les persones trans*, majors i menors d'edat.

  Població a qui s’adreça

  S’adreça a totes persones de la Noguera que viuen, han viscut o estan en risc de viure discriminacions o violència per raó de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere.

  Dades de contacte

  Consell Comarcal de la Noguera

  Plaça de la Unió Catalanista, 1 | 25600 | Balaguer

  Tel. 973 448 933 Ext. 1

  Correu electrònic: sai@ccnoguera.cat

  Horari d’atenció al públic

  De dilluns a divendres, de 8.00 h a 15.00 h

  (Fora d’aquest horari, cal concertar cita prèvia)