al contingut a la navegació Informació de contacte

Aules de Formació de la Noguera

Les Aules de Formació de la Noguera són un cicle de conferències que s’imparteixen d’octubre a juny, un cop al mes o a la setmana, segons el municipi, a càrrec de professorat universitari o especialistes en matèries diferents, com cultura, art, filosofia, geografia, biologia, mitologia, astronomia, salut i nutrició, música, llengües, aspectes jurídics i/o legals, entre molts d’altres.  

Tenen com a objectiu difondre la cultura, despertar l’interès, estimular i satisfer al màxim les inquietuds de les persones que volen ampliar els seus coneixements en diverses matèries, d’una forma amena, dinàmica i participativa.  

Aquest projecte, liderat des dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, fou iniciat l’any 2002 al municipi de Balaguer i en observar l’acollida i la demanda d’altres municipis, s’ha anat apostant per implementar-lo en la resta de la comarca. 

Actualment, el projecte es du a terme en dotze municipis: Albesa, Algerri, Artesa de Segre, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Camarasa, Ivars de Noguera, Menàrguens, Penelles, Ponts, Térmens i Vallfogona de Balaguer. Aquest any s’han adherit a les aules el municipi d’Àger i el de la Sentiu de Sió, amb una programació de mig curs per observar la participació de les poblacions i iniciar les aules l’any vinent.