al contingut a la navegació Informació de contacte

Jornada de Serveis Socials Bàsics de les Terres de Lleida

El 26 d’octubre del 2017, l’equip dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera va fer realitat una inquietud que portava anys pendent de realitzar. Ja feia uns anys que els professionals de l’equip valoraven la necessitat de tenir un espai d’intercanvi amb altres professionals i experts. Disposar de formació amb l’interès de tenir més coneixements per donar millor resposta i servei a totes les persones i/o famílies que atenem.

Aquell dia davant de 150 professionals dels Serveis Socials vinguts d’arreu del territori, vam presentar la I Jornada de Serveis Socials de les terres de Lleida. Sota el títol “Els processos de canvi i la transformació social”, es va abordar la temàtica des de diferents perspectives dirigits per professionals reconeguts dins l’àmbit social.

El motiu d’aquesta iniciativa és fonamentalment el valor i la importància que li donem a la formació. Una formació, fonamental pel desenvolupament de la nostra feina, amb professionals i experts de l’àmbit social, per adquirir més i millors coneixements en la prestació dels serveis socials bàsics, sempre amb l’objectiu de millorar les capacitats i les habilitats dels i les professionals del sector i de millorar també l’atenció i la prestació dels serves.

L’èxit i la bona predisposició de tothom, l’equip organitzatiu dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, el Departament de Treball, Afer Socials i Famílies, la Diputació de Lleida, l’Associació catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, el Col·legi de Treball Social de Lleida, entre altres, i sobretot la bona valoració de professionals assistents a la Jornada, van fer que el nostre equip valorés la primera jornada molt positivament i amb predisposició a comprometre’ns a seguir organitzant aquest esdeveniment bianualment.

L’11 d’abril de 2019 vam fer la II Jornada de Serveis Socials Bàsics de les Terres de Lleida. En aquesta segona edició, ens vam centrar en el propòsit dels Serveis Socials de cuidar les relacions familiars i comunitàries enteses com un bé de la societat: "#famílies #comunitats #serveis socials.”

Amb aquesta segona edició, vam voler crear espais de treball que convidessin els i les professionals a reflexionar sobre l’acompanyament a les persones en els processos de reajustaments familiars i comunitaris, quan hi ha situacions de crisi a les llars, com poden ser la violència intrafamiliar, la separació de la parella, la malaltia d’un membre, la soledat i l’aïllament, etc.

L’avaluació de les dos edicions ha estat molt satisfactòria. De nou seguim motivats per afrontar el repte de la tercera jornada i de totes les que puguin venir. És important donar valor a la formació com a creixement professional i amb el resultat de ser més eficaços i eficients a l'hora d’atendre les persones, famílies i col·lectius més vulnerables.

 Podeu consultar les jornades: https://www.jsstll.cat/