al contingut a la navegació Informació de contacte

Suport als Serveis Socials de la Noguera

Gestió del projecte “Cultiva’t: Horts Comunitaris”

Projecte Cultiva’t Horts Comunitaris

El Projecte Cultiva't sorgeix com una oportunitat per dotar persones en situació d’atur de llarga durada i risc d’exclusió social d’un espai de treball i un mitjà per obtenir una font complementària d’aliments naturals per a ells i les seves famílies. Consisteix en la cessió temporal i gratuïta de petits terrenys de cultiu que estan integrats a la ciutat. Aquestes parcel·les s’han de cultivar d’acord amb els criteris d’agricultura ecològica i amb l’objectiu final de l’autoconsum.

El Projecte Cultiva’t va ser impulsat per iniciativa de l’Associació de Dones Solidàries Dona Pas i l’Associació Africana de la Noguera. A partir d’uns terrenys de cultiu en desús cedits per un particular, es van plantejar la idea de crear uns horts comunitaris a Balaguer, i així es va donar forma al projecte. Per poder donar-li continuïtat, des dels Serveis Socials del Comarcal de la Noguera es va donar suport econòmic i de coordinació del projecte per poder convertir-lo en un recurs social comunitari adreçat a tota la ciutadania.

 

Supervisió de l’Espai de Treball Comunitari (ETC)

L’Espai de Treball Comunitari és un espai de supervisió, reflexió i anàlisis sobre la mirada comunitària, format per les professionals de l’Àrea de Serveis Socials (tant atenció primària com altres serveis més especialitzats de dins l’àrea). Partint de la base que els professionals de serveis socials són uns dels actors que més coneixent la vulnerabilitat i exclusió social, l'estratègia comunitària i d'inclusió social ofereix l'oportunitat d'alinear l'atenció primària amb el treball preventiu i comunitari.

Suport a la campanya del Gran Recapte d’Aliments

Suport a la Trobada de Gent Gran de la Noguera

Suport a la Festa dels Infants de la Noguera