al contingut a la navegació Informació de contacte

Serveis d'Intervenció Socioeducativa

Què és el Servei d’Intervenció Socioeducativa?

És un recurs dels Serveis Socials Bàsics del Consell Comarcal de la Noguera, que ofereix a les famílies en situació de risc social el suport necessari per a satisfer les necessitats bàsiques dels infants i adolescents i garantir un desenvolupament integral adequat.

A qui s’adreça el SIS?

A famílies amb infants i adolescents en situació de risc social. Per accedir-hi cal que els Serveis Socials d’Atenció Primària o l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència facin una valoració per derivar-los al SIS.

La importància de la família en el SIS

La família és l’eix vertebrador del SIS, ja que el suport familiar és imprescindible per donar resposta a qualsevol necessitat socioeducativa dels infants i adolescents.

Per aquesta raó, el SIS aposta per una intervenció directa amb la família, a través de l’orientació individualitzada i grupal, amb la finalitat d’oferir-los eines i estratègies per a la cura dels seus fills i filles.    

Com s’organitza el SIS?

El SIS s’organitza a través de 5 línies d’intervenció:

  • L1. Espai famílies amb primera infància (0 a 3 anys).
  • L2. Espai socioeducatiu Balaguer (3 a 16 anys).
  • L3. Espai famílies.
  • L4. Espai joves (16-18 anys).
  • L5. SIS Itinerant (comarca Noguera).

Les 3 línies actualment actives del SIS

L2. ESPAI SOCIOEDUCATIU

Adreçat a infants de 3 a 16 anys que viuen a Balaguer. El servei s’ofereix de dilluns a dijous de 17.00h a 19.30h.

L3. ESPAI FAMÍLIES

Adreçat a famílies amb infants i adolescents en situació de risc social de la ciutat de Balaguer. El servei ofereix atenció individualitzada els dijous de 9.00h a 13.00h, o qualsevol altre dia amb cita prèvia. També ofereix activitats i tallers formatius grupals relacionats amb la cura dels seus fills i filles.

L5. SIS ITINERANT

El nou model SIS aposta per donar resposta a les necessitats de tota la comarca de la Noguera, i per aquest motiu ofereix les diferents línies actualment actives d’intervenció de manera itinerant en els diferents municipis de la comarca, segons sorgeixin les necessitats.